Programma

Young Bilderberg Conferentie 2018

13 september 2018, 13.00 – 19.00 uur.
Koetshuis van het Kasteel Nyenrode te Breukelen

Thema van de conferentie: "Disruptie van de democratie? Who will run the world in 2048?"

Op 13 september a.s. organiseert Stichting Young Captain Nederland in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit al weer de 13e Young Bilderberg Conferentie. Graag nodigen we je uit je aan te melden via onderstaande button of de datum te reserveren! Meer gedetailleerde informatie volgt in de komende maanden.

Wat gaan we doen

Op dit moment bereiden wij de conferentie voor met Charles Groenhuijsen die als dagvoorzitter de YBC 2018 zal leiden (www.chgroenhuijsen.com). Zijn stelling in zijn laatste boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ is dat heel veel heel goed gaat in deze wereld. Nooit eerder in de geschiedenis hebben zo veel mensen in zo’n korte tijd op zo veel plekken en op zo veel delen van hun leven zo veel invloed gekregen. Zo maken nieuwe technologieën en artificial intelligence ons leven gezonder, rijker, aangenamer en makkelijker. Dit maakt mensen sterker en geeft ze meer invloed. Toch zijn veel burgers bang. Ze verliezen controle en vertrouwen. Dat maakt hen boos en pessimistisch. En daar spelen andere partijen dan weer handig op in.

In het bedrijfsleven vinden veel verschuivingen plaats. Disruptieve innovaties doen de gevestigde ‘orde’ op zijn grondvesten schudden. Bedrijven die nu succesvol zijn, zouden over een paar jaar verdwenen kunnen zijn. Start-ups die nu nog op kleine schaal opereren, kunnen over enige tijd het spel bepalen.

En tenslotte: de politieke context is aan het veranderen; de overheid en de politiek dreigen steeds minder invloed en slagkracht te krijgen. De verdeeldheid in politieke stromingen veroorzaakt steeds vaker compromissen die geen vertrouwen genieten bij de burgers.

Kortom: in alle delen van onze maatschappij vinden verschuivingen plaats, die invloed zullen hebben op de vraag: wie heeft straks de macht?

Charles Groenhuijsen gaat je uitdagen (ook voorafgaand aan de conferentie) na te denken over de vraag: ‘who will run the world in 2048?’. Ook zal hij een discussie modereren tussen de deelnemers aan de conferentie en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, overheid, burgers, en tech bedrijven. Deze vertegenwoordigers krijgen elk korte tijd om hun visie over de machtsverhoudingen vanuit hun deel van de samenleving te ‘pitchen’. Daarna krijg je de gelegenheid om hierover nader in debat te gaan.

Bij een dergelijk thema zal bij de afsluiting van de conferentie niet één conclusie mogelijk zijn; wel streven we ernaar dat je met allerlei ideeën, gedachten en inspiratie de conferentie zult verlaten; hopelijk op een “higher level of being confused”.

Verslag

Verslagen

Lees de verslagen van eerdere Young Bilderberg Conferenties.

Lees de verslagen

Meer weten

Meer weten

Wilt u meer weten over de Young Bilderberg Conferentie? Bent u geïnteresseerd in deelname?

Neem contact op

Voor wie

De Young Bilderberg Conferentie is er voor en maar ook door een nieuwe generatie toekomstige leiders die een andere wijze van denken en doen hanteren over ondernemen en managen en die willen bijdragen aan een betere en duurzame wereld. Deelnemers zijn leidinggevenden in een lijn- of staffunctie, al dan niet binnen een beursgenoteerde onderneming, of in de publieke sector, die op termijn het stokje willen overnemen van de huidige generatie leiders en die volop in beweging zijn naar de top van hun organisatie.

Benieuwd en geïnteresseerd in de conferentie, klik hier.